Inloggen

Inloggen


ICX Implants logo
Zoek
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
ICX Implants logo
Zeer goede resultaten 5-jarige studie ICX implantaten

ZEER GOEDE RESULTATEN 5-JARIGE STUDIE  ICX IMPLANTATEN.

In een retrospectieve analyse van klinische en radiologische omstandigheden van 43 ICX implantaten bij 19 patiënten heeft Dr. Stupar zijn masterproef voltooid waarbij de bewust provocerende vraagstelling  “Is een goedkoop implantaat minder succesvol”, centraal stond.

Het proefschrift werd bij de gerenommeerde Danube Privé Universiteit Krems in Oostenrijk ingediend en begeleid door Prof.Dr. Foitzik.

Een groep van 19 willekeurig gekozen patiënten met een totaal van 43 geplaatste ICX -implantaten in de periode van 2010 - 2012 werd onderzocht.

Alles bij elkaar toont de auteur aan de hand van indrukwekkende overtuigende resultaten aan dat de ICX implantaten volgens de modernste internationale succescriteria voor de dentale implantologie voldoen aan de eisen van de praktijk en patiënten.

CONCLUSIE:

* 98% van de onderzochte ICX-implantaten vertonen geen, lichte of matig peri-implantaat botverlies binnen een periode van 63 maanden.

* In de onderzochte groep patiënten zijn geen implantaat verliezen geconstateerd tijdens de routine controles.

* Implantaat risicofactoren zoals diabetes, roken, osteoporose en reuma vertonen geen merkbare invloed op het succes van de implantaatbehandeling.

Deze lange termijn analyse bevestigt de resultaten van een aantal andere prospectieve en retrospectieve studies over ICX-implantaten.

Eerder documenteerde Karbach (1) in een gerandomiseerde, prospectieve studie over ICX-implantaten slechts een verlies van twee implantaten bij hoogrisico patiënten met atrofisch bot en dus een implantaat overlevingskans van 98,3% na een jaar.

Ook het werk van Sertgöz (2) die o.a. peri-implantaat botbehoud van ICX implantaten onderzocht en na een jaar follow-up constateert dat onder moeilijke omstandigheden stabiel botniveau wordt bereikt, wat geldt als een van de belangrijkste voorwaarden voor het succes van een implantaatbehandeling volgens de modernste internationale succescriteria.

We zijn erg blij met de zeer goede resultaten van deze 5-jarige studie.

De hele studie vindt u op de website: : http://medentis.de/wp/?ddownload=5868

De studie is in het Duits maar een samenvatting in het Engels vindt u op pagina 49.

Bronvermelding:
[1] Karbach J, Hartmann S, Jahn-Eimermacher A, Wagner W. Int J Oral Maxillofac Implants. 2015 Sep-Oct;30(5):1143-8. doi: 10.11607/jomi.3987)
[2] Pelin Karasu, Faysal Ugurlu, Atilla Sertgöz Complete endentulous rehabilitation with immediate function and All-on-Four Concept Wissenschaftliches Poster, European Prosthodontic Association EPA, Istanbul 25. – 27. September 2014)

 

 

ANDER NIEUWS


ICX Implants opnieuw bekroond met Clean Implant keurmerk